Irak Türkmenleri Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde Anlatıldı

S.Küzeci/Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 1992 yılında inşa edilen Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Milli Kültür Topluluğu tarafından “Dünden Bugüne Irak Türkmenleri ve Siyasi Gelişmeler” konulu konferans düzenlendi. Dış Hekimliği Konferans Salonunda gerçekleşen Konferansta Kerküklü Gazeteci Yazar Dr. Şemsettin Küzeci konuşmacı katıldı. Irak Türkmenlerinin durumunu Osmanlıdan günümüze kadar özetledi. Konferans öncesi bir konuşma yapan Topluluk Başkanı Muhammed Can Polat; Irak Türkmenlerin sıkıntıları bizlerin sıkıntısıdır. Yıllardır O bölgede mücadele veren Türkmenleri yalnız bırakılmıştır.” Dedi.

Konferansın düzenlenmesinde Isparta Üniversitesi Türk Dili Okutmanı ve Milli Kültür Topluluğu Akademik Danışmanı Önder Saatçi büyük çaba harcadı. Üniversite öğrencileri tarafından büyük ilgi gören Konferans Küzeci’nin Irak Türkmenlerinin Irak’a yerleşmeleri, Kültürü, Sanatı, Basını ve son siyasi gelişmelerden söz ederek, öğrenciler ve katılımcılara tarafından beğeni kazandı.

Konferans sonunda Dr. Şemsettin Küzeci kitaplarını öğrencilere ve katılımcılara imzaladı. Milli Kültür Topluluğu, Isparta Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Melahat Ecevit, Isparta Kültür Ve Sanat Evi Başkanı Zeki Çelik, Şair Fatma Uçarlar, Müjgan Yıldız tarafından plaket ve çiçekler ile onurlandırıldı.