Irak’ta ABD Büyükelçiliği Ateşe Verildi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetiminin Haşdi Şabieya bağlı Hizbullah Tugayları’na düzenlediği saldırıyı protesto etmek isteyen yüzlerce kişi, Bağdat’taki ABD Büyükelçiliği önünde toplandı.

Elçiliğe girmeye çalışan protestocular, binanın duvarını ateşe verdi.

Göstericiler elçilik binasının duvarına “halk tarafından kapatıldı” yazarken, Haşdi Şabi’ye bağlı Bedir Tugayları Komutanı Hadi el-Amiri ve Asayib Ehlilhak Örgütü lideri Kays el-Hazali’nin de elçilik binası önünde olduğu görüldü.

ABD Savunma Bakanlığı önceki gün, diplomatlarına yapılan saldırıya misilleme olarak, Hizbullah Tugaylarının, Irak ve Suriye’deki toplam 5 üssüne hava saldırısı düzenlendiğini açıklamıştı.

Irak Savunma Bakanlığı ise söz konusu örgütün, Enbar’daki El-Harş ve Sellum bölgelerindeki iki mevzisine ABD tarafından üç hava saldırısı yapıldığını bildirmişti.

Irak Sağlık Bakanlığı, Haşdi Şabi bünyesindeki Hizbullah Tugaylarının Enbar’daki üslerine düzenlenen saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 48 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

“Hizbullah Tugayları” ya da “Irak Hizbullah’ı” şeklinde tanımlanan İran destekli örgüt, Haşdi Şabi’nin bünyesindeki milis oluşumlardan biri olarak biliniyor.