Irak’ta kepenkler açıldı!

Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Emin Taha, “Türkiye olarak Irak’ta çarşı-pazarın açılmasının etkisini anında gördük. Üç gündür telefonlarımız susmuyor” dedi.

Irak’ın genelinin yanı sıra Kuzey Irak’ta virüs önlemleri döneminde ürün anlamında ciddi bir açlık oluştuğunu söyleyen Taha, “Son birkaç gündür Türkiye’nin pek çok şehrinden iş insanları sahibi olduğum lojistik firmasını arayarak ürünlerini Irak’a götürmemizi istiyorlar. Irak’a yapılan ihracatta ciddi bir hareketlenme söz konusu” dedi.

Medikal ürünler ve gıda başta olmak üzere, inşaat malzemeleri, elektrikli ev aletleri ve kişisel tüketim ürünlerine yoğun talep olduğu bilgisini veren Taha, şöyle devam etti: “İstanbul’dan birçok firma ürün göndermek istiyor. Bunun yanı sıra Mersin, Gaziantep, Adana ve Mardin gibi illerde Irak’a ürün gönderme anlamında çok büyük bir ilgi var. Güneydoğu Anadolu’daki firmalar hareketlenme var.”

Virüs nedeniyle Çin ürünlerine karşı oluşan tepkinin Türkiye için büyük bir fırsat yarattığı bilgisini veren Taha, “Bu tepkiden faydalanıp atağa kalkabiliriz. Özellikle medikal ürünlerde pazarı onlara bırakmamız lazım. Bir TIR maskeyi 500 bin dolara satmak mümkün. Eğer bunu başarırsak bu yıl Irak’a yapacağımız ihracat 10 milyar doları rahatlıkla bulabilir. Önümüzde ciddi bir fırsat var” diye konuştu.