Irak’ta Körfezi Kupası Başlıyor

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Basra Körfezi Kupası’nın önemine ve bunun Iraklılar ve turnuvaya katılan kardeş ülkeler arasında bir araya getirici sembolüne dikkat çekti.

Irak hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Sudani bugün Basra’da Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerinin büyükelçileri ve Yemen’in Bağdat Büyükelçisi ile görüştü.

Sudani görüşmede yaptığı konuşmada, “Bu turnuva önemli. Çünkü misafirperver Irak topraklarında kardeşlerimizle buluşma fırsatını temsil ediyor” dedi.

Büyükelçiler ise, ülkelerinin Basra Körfez Kupası’nın başarısına verdiği desteği yineleyerek, Irak’ın bunu düzenlemek için gösterdiği çabaları takdir etti.

Görüşmede, Irak’ın KİK ülkeleri ve tüm Arap ülkeleriyle ilişkilerinin yanı sıra ve Irak halkı ve diğer kardeş halkların çıkarına işbirliği ve ortaklığı geliştirmek için yapılan çalışmalar gözden geçirildi.

Toplantıda ayrıca, Irak’ın 6 Ocak-19 Ocak tarihleri arasında Basra’da düzenlenecek 25. Basra Körfezi Kupası’na ev sahipliği yapmak için yürüttüğü son hazırlıklar ele alındı.

25. Basra Körfezi Kupası Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Muhammed Nasır Şakrun, taraftar derneklerine Iraklı taraftarlar ve sporun medeni bir imajını yansıtacak şekilde eğitim vermek için özel bir program kurulduğunu duyurdu.

Irak resmi haber ajansı INA’ya konuşan Şakrun şu ifadeleri kullandı;

“Komite, futbolsever Irak halkının imajını en iyi şekilde yansıtmak için sosyal medya programları, medya uzmanları, televizyon programları ve kulüp dernekleriyle iletişim kuracaktır. Irak’taki sporseverler, 25. Basra Körfezi Kupası büyüklüğündeki bu kadar büyük bir turnuvayla başa çıkmak için yeterli bilince ve kültüre sahip. Bu turnuva bizim için zorlu bir turnuva. Tüm teknik ve organizasyonel yönlerden istisnai olacak. 1979’dan bu yana Irak’ta düzenlenmeyen turnuvanın açılışın gereken seviyede olmasını ve beklenen değeri karşılamasını umuyoruz.”