ITC Başkan Yrd. Hasan Turan Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum’u Eleştirdi

Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı ve Kerkük Milletvekili Hasan Turan, cumhurbaşkanının parlamento meclisinin seçimlerde gerçekleşen hileleri ortaya çıkarmak ile ilgili kararlara karşı çıkmasını eleştirdi. Hasan Turan, cumhurbaşkanlığı pozisyonu bir parti temsilciliğine çevrildiğini bildirdi. Turan ayrıca, cumhurbaşkanı’nı kerkük’teki seçimlerde hile ve sahte yapanları savunmakla suçladı.

Turan , Geçen 12 Mayıs’ta yapılan parlamento seçimlerinde gerçekleşen hile ve şaibeler başbakanlık, Birleşmiş Milletleri’nin Özel Komisyonu ve parlamento tarafından kabul edildiğine rağmen bugün Cumhurbaşkanı Komiserlik Meclisi ve Federal Mahkemeye Parlamento’nun kararını engellemek için bir mektup gönderdi.

Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı ve Kerkük Milletvekili Hasan Turan, cumhurbaşkanı anayasanın koruyucusu olduğunu belirterek cumhurbaşkanından tüm etnik gruplardan bir mesafada durmasını talep etti. Hasan Turan ayrıca, parlamentoyu Cumhurbaşkanı’nın partisine karşı sert bi adım atmaya çağırdı. TürkmeneliTV