ITC Başkanı Erşat Salihi, Dış güçler bölgenize istila edecek”

ITC/ Irak Türkmen Cephesi,Irak ve Suriye’ye yasadışı terör örgütlerin yerleşmesinden dış güçleri ve bazı büyük ülkeleri sorumlu tuttu ve uyardı.

Bu proje Irak ve Suriye’yi bölme projelerinden biri olduğunu ifade etti. Ayrıca Türkmen halkı ve özellikle Telafer’de yaşanan mezhep çatışmalarından kaçınmalarını isterken,geçmişi geride bırakarak yeni sayfa açmalarını ve eli kana bulaşmayan insanların yerlerine bir an önce dönmesini dile getirdi..

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, yayınladığı bildiride. 2003 yılı sonrası Türkmenler arasında yaşanan mezhep çatışmaları ve Sünni,Şii kavgası,Telafer’den bir çok ailenin göç etmesine neden olmuştu.Bu ailelerin bir an önce Telafer’e dönmelerini ve PKK,YPG Işıd, gibi yasadışı terör örgütlerin Telafer’e yerleşmesine izin vermemelerini istedi. Salihi,Tuzhurmatu,Yengice,Bastamlı ve diğer Türkmen yerlerine bu tür terör örgütlerin el koymasına asla ve asla izin verilmemesini dile getirirken,eli kardeş kanına ve teröre bulaşmayan Yengice Türkmenlerin bir an önce kasabalarına dönmelerine yardımcı olunmasını da talep etti.

Salihi,Irak’ta ve Ortadoğu’da meydana gelen olayların bir tesadüf olmadığını ve yasadışı terör örgütlerin Türkmen yerlerine söz gelişi, Suriye’de Ezaz,Çoban Bey ve Tel Abyadda Irak’ta ise, Tuzhurmatu,Dakuk’a yerleşmeleri, bölgeyi parçalama ve bölme projesi olduğunu kaydetti.

Bilindiği üzere Telafer ilçesi Irak’ın en büyük ilçelerinden biridir.Türkmen çoğunluğu, Kerkük’ten sonra Telafer’de yaşamaktadır.
DAIŞ büyük olçüde Türkmen yerlerine el koymasından sonra ve Türkmenler arasında yaşanan mezhep bölünmesi ve siyasi çatışmaların yanısıra Dış ülkelerin müdahelesi nedeniyle parçalanmalarında büyük rol oynamış ve etkili olmuştur.

Ayrıca geçen Pazar günü Türkiye’den ülkeye dönen Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi,Türkiye’de yaptığı ziyarette,Türk yetkilileri,önemli şahsiyetler ve Türkmen gurbetçileri ile bu konuları tüm detayları ile görüşmüştü…