ITC Başkanı Erşet Salihi ve Milletvekili Niyazi Mimaroğlu, Tazehurmatu olayını ABD Bağdat Elçisine bildirdi

Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi ile Milletvekili Niyazi Mimaroğlu, Tazehurmatu ile Beşir halkının çilelerini ve sıkıntılarını ABD Bağdat Elçisine bildirdi. Salihi ile Mimaroğlu, ABD Bağdat Büyükelçiliğini ziyaret ederek, Siyasi İşlerden sorumlusu Mathyo Boshıl ile biraraya geldiler. Salihi ve Mimaroğlu,Tazehurmatu´da IŞİD tarafından atılan roketlerde yüklü zehirli Kloe ve Hardalgazı olayını ele aldılar. Ayrıca Beşir´in kurtarılması konusunda görüşüldü.

Salihi ve Mimaroğlu,Türkmen halkını mazlumiyetini dile getirerek, Tazehurmatu halkını yaşanacak bir soykırımdan acilen kurtarılması ve IŞİD´ın kimyasal silah kullanması çok risklı ve tehlikeli bir olay olduğunu iddia etti. Ziyarette, Beşir´in kurtarılması da görüşüldü. İnsanların işlerine ve evlerine dönmeleri için kedilerinden ve özellikle ABD hükumetinden derhal müdahale etmelerini ve korku içinde yaşayan insanların acısına dindirmek talep ettiler.

Salihi ve Mimaroğlu, ABD´nin yönettiği askeri Koalisyon Gücünden Beşir´in kurtarılmasında Hava desteği vermelerini de söyledi.  Siyasi işler sorumlusu Mathyo Boshlı ise, IŞİD´ın kimyasal silahlara sahip olması tehlikeli bir durumdur ve konuyu derhal yetkililere aktaracağını kaydetti..