ITC Başkanı Erşat Salihi’nin Avrupa ve Türkiye Temasları

Kerkük özel/ITC Başkanı Erşat Salihi geçen hafta Avrupa’da ve Türkiye’de bir dizi görüşmeler yaptı. Irak’ta siyasi gelişmeler ve IŞİD sonrası Ortadoğu,  Irak ve Türkmenlerin geleceği ile ilgili konular ele alındı.  ITC Başkanı Salihi; Avrupa Birliği ziyaretleri çerçevesinde Almanya ve Belçika’da bir dizi görüşmeler yaptı.

Salihi Almanya dışişleri bakanlığı ile yaptığı görüşmede bakanlığın Irak’ın geleceği hakkında endişeli olduklarını IŞİD bittikten sonra azınlıkların bölgedeki son durumlarını ve IŞİD ile çarpışılan bölgedeki sığınmacılara yardım etmek için hazır olduklarını bildirdiler. Salihi Almanya’da savunma bakanı temsilciler meclisi başkan yardımcısı ve bazı sorumlularla görüşme yaptı. Ayrıca Salihi Brüksel ziyareti sırasında Avrupa Birliği Ortadoğu işleri ve dış ilişkiler sorumlularıyla görüşme yaptı. Salihi bu ziyaretleri Friedrich Ebert örgütü daveti üzerine gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında IŞİD’ten sonra Irak Türkmen ve azınlıklar insan hakları geleceği görüşüldü.

Salihi Avrupa dönüşü Türkiye Dışişleri Müsteşarı Ümit Yalçın ile bir araya geldi. Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi’yi makamında kabul eden Yalçın; Irak ve Türkiye arasında son günlerde yaşanan sorunların Diploması yollarıyla çözülmesini ve iyi ilişkiler içinde olması konularını konuştu.
Salihi, Türkiye Hükümeti’nin eğer Türkiye’de olsun eğer Irak’ta olsun Iraklı göçmenlere yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etti. Görüşmede, Irak Türkmen Cephesi Ankara Temsilcisi Dr. Hicran Kazancı da bulundu.