ITC Başkanı Hasan Turan UNAMİ Misyonu Başkan Yrd. İle Görüştü

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Sayın Hassan Turan, Birleşmiş Milletlerin Bağdat’taki misyonunun karargâhında, Birleşmiş Milletler Siyasi İşler ve Seçimlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Ingeborg Solron ile bir araya geldi. Önümüzdeki Ekim ayında erken parlamento seçimlerinin yapılmasıyla ilgili son gelişmeleri tartıştılar.

ITC Başkanı, 2018 seçimlerinde Irak’taki siyasi durumun istikrarsızlaşmasına yol açan sahtekârlığın tekrarlanmasını önlemek için Irak seçimlerinin uluslararası izlenmesinin artırılması çağrısında bulundu. Güvenlik Konseyi’nin 2021 tarihli ve 2576 sayılı Kararını memnuniyetle karşıladı.

Ayrıca ITC Başkanı Turan son milletvekili seçimlerinde hileyi ortaya çıkaran Kerkük vilayetindeki seçimlerin bütünlüğüne ve şeffaflığına büyük önem verilmesi gerektiğini ve Komiserler Kurulu’nun Kerkük’teki seçim dosyasını ele almasının Birleşmiş Milletler misyonu doğru, dengeli ve tarafsız olmalı, Kerkük vilayetiyle ilgili kararları yeniden gözden geçirme ve denetime odaklanma ihtiyacı, Enternasyonalist örgüt seçimlerin şeffaflığını sağlamak ve önceki hataları tekrarlamamak ve Kerkük ofisini seçimlere atamak. Seçmenlerin Prosedürlere olan güvenini artırmak ve sahtekârlığı tekrar önlemek için Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu ve onun bölümleri profesyonel rakamlara.