ITC Başkanı Turan, Türkmen Arazi Sahipleri ile Bir Araya Geldi

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Hasan Turan, Kerkük’e bağlı köy ve kasabalardaki arazi sahiplerini kabul etti. ITC’den yapılan açıklamaya göre görüşmede, Kerkük’teki mülkiyet anlaşmazlıkları sorunu ele alındığı ve ITC’nin bu hususta arazi sahiplerinin haklarını almak için çalışmalarına devam edeceği belirtildi.

Bilindiği üzere, Kerkük başta olmak üzere tartışmalı bölgelerde eski rejim tarafından yapılan demografik değişim projesi kapsamında pek çok Türkmen’in arazisi elinden alınmış ve başkalarına verilmişti.

2003 sonrasında bu sorunun günümüze kadar çözülmediği, gerçek arazi sahiplerinin mülkiyetlerini tekrar kazanmak için çaba gösterdiği biliniyor. ITC’de bu konuyu çözmek adına Irak hükümeti ile birçok kez üst düzey görüşmeler yapmış ve sorunun çözümü için önerilerde bulunmuştu. Ancak her alanda olduğu gibi Türkmenler, bu konuda da hükümet tarafından göz ardı edildi.

Başkan Turan, yaptığı bir konuşmada sorunu çözmek için ITC olarak önerilerde bulunduklarını ancak Bağdat’taki bazı siyasi tarafların sürekli bu konuya müdahale ederek engel olduğunu ifade etmişti.