ITC Genel Başkanı Erşat Salihi ,toplantı ardından basın açıklaması…

Oğuz Küzecioğlu-Erbil \ Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı Erşat Salihi ve birçok parti yetkilisi Erbil İl Başkanlığını ziyaret etti.

ITC Genel Başkanı , ITC Yürütme Kurulu Üyesi ve IKBY Bölge Bakanı Aydın Maruf, ITC Erbil İl Başkanı Emir İzzet ve parti yetkilileri tarafından karşıladı.

Kerkük İl Başkan Yardımcısı Kahtan Vendavi,ITC Salahaddin İl Teşkilatı Başkanı Heysem Haşim Muhtaroğlu , Türkmen Sivil Toplum Örgütleri Başkanı İstibrak Yazaroğlu, ITC Yürütme Kurulu Üyesi Nevzat Timur, Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği Başkanı Müslüm Kasapoğlu ve birçok parti yetkilisi gelen isimler arasında yer aldı.

 

Toplantının ardından ITC Genel Başkanı Erşat Salihi, Basın açıklamasında bulundu.

Erşet Salihi, ITC Kifri İrtibat Bürosunun bir süre önce silahlı saldırıya uğradığını hatırlatarak, ”Olay nedeniyle yapılan tahribatta şimdiye kadar İklim’deki olan hükümetten destek görülmedi”, diyerek ITC’nin Kifri bürosunu kendi imkanlarıyla tamir ettiğini belirtti.

Salihi, bir hafta önce Irak Türkmen Cephesi Erbil Merkez binasında Irak Türkmen Cephesi korumalarına yönelik saldırıya vurgu yaparak şu ifadelerde bulundu.

“Erbil bizim için önemli, bildiğiniz üzere Erbil’de 95 yılında ITC ilan edildi. Ama bugün Erbil’de bir hafta önce silahlı kişiler tarafından saldırıya uğrandı. Bu olayın sıradan bir olay olmasını temenni ediyoruz. İnşallah neticesinde kötü bir şey çıkmaz. Bu ziyarette arkadaşlarımıza ‘Siz yalnız değilsiniz. sizin arkanızda bir millet var.’ diyoruz. Ben buradan şunun altını çizmek istiyorum; her kim bu büronun üzerine bu saldırıyı yapıldıktan sonra Cephenin yoluyla her kim bakan, melis üyesi, milletvekili, şahsiyet sahibi olduysa ve Cephe’yi, Cephe’deki arkadaşlarımızı aradıysa onlara teşekkür ederim. Kim aramadıysa da onlara sitem ediyorum. Kötü ve zor günlerde birbirimizin yanında olalım.”