ITC Genel Başkanı Erşat Salihi ve Beraberindeki Heyet, Spor ve Gençlik Bakanı Adnan Dircal ile Görüştü

Başkent Bağdat’taki birçok bakanlık ve resmî kurumlara gerçekleştirdiği ziyaretleri kapsamında Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşat Salihi ve beraberindeki Türkmen Milletvekiller Ahmet Haydar ve Hatice Ali Türkmen, Spor ve Gençlik Bakanı Adnan Dircal ile Bağdat’taki bakanlık binasında görüştü.

Devlet Bakanı Hiyam Nimet’in de hazır bulunduğu görüşmede, Irak sporunun karşılaştığı engeller ve sıkıntılar, Kerkük’te Türkmen spor Kulüplerinin geliştirilmesi ve genç kesimine hizmette bulunmak amacıyla, spor faaliyetlerinin desteklenmesi ele alındı.

Görüşmede ayrıca, Kerkük’te spor dallarının geliştirilmesi, Türkmen ve Taze spor kulüpleri ile diğer kulüplerin karşılaştığı sorunlara çözüm yollarının bulunması masaya yatırıldı.

Bu arada Spor ve Gençlik Bakanı Adnan Dircal görüşme sırasında Tavuk ilçesinde yeni Altun Yurt Spor Kulübü kurulmasını içeren İlçe gençleri tarafından sunulan başvuruları onaylayarak, bakanlığın, spor dallarını ilerletmek, genç yeteneklere tam destek sağlamak ve Irak’ın her yerinde spor kulüplerini geliştirmek için çok çalıştığını bildirdi.

(AK)