ITC Genel Başkanı Salihi’den Açıklamalar

Yunus Küzeci/ Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı Erşat Salihi son günlerde Türkmenlere karşı düzenlenen saldırılar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. ITC lideri, sosyal medya hesaplarında Kerkük’te yaşanan olayları ele aldı.

ITC Genel Başkanı Salihi: “Çeteler Kerkük’te dolaşıyorlar. Bunların hepsi görevinden alınan Kerkük valisine ait olan kişiler. PKK terör örgütünün bazı elemanları Kerkük’te yavaş yavaş dağılmaya başladılar. Referandum sonrası biz Türkmenler boykot ettikten sonra birkaç Türkmen karargâhına el bombası atıldı ve kurşun sıkıldı. Bunlar üzerimize bir psikolojik savaş olarak yapılıyor. Kesinlikle biz de buna direneceğiz, alet olmayacağız.” ifadelerinde bulundu.

Son aylarda Türkmenlere yoğun bir suikast dalgası başlatıldı. En son olarak Kerkük Üniversitesi’nden bir öğretim üyesi olan Ali Elmas arabasında teröristlerce şehit edildi. Kerkük’ün işgalden kurtarıldığı 16 Ekim tarihinden bu yana 4 ayda 19 Türkmen suikast sonucu şehit edildi.

Son olarak ise Irak Türkmen Cephesi Bulava büro sorumlusu Ahmet Bulavalı, eşi ve kardeşi ile evine döndüğü sırada silahlı saldırıya maruz kaldı. Saldırıdan yaralı olarak kurtulan aile teröristlerin son hedefi olmuştu.