Kazımi, İlk Ziyaretini İran’a Yaptı!

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, ilk yurt dışı ziyaretini İran’a yaptı. Tahran’da törenle karşılandı. İran Lideri Ali Hamaney ile görüştü. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ortak basın açıklaması yaptı. Kazımi, Irak halkının, iki ülkenin iç işlerine karışılmaması temelinde İran ile iyi ilişkilerden yana olduğunu söyledi.

Göreve geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini İran yaptı Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi. Mehrabad Havalimanı’nda İran Enerji Bakanı Rıza Erdekaniyan tarafından karşılandı.

Kazımi, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile de bir araya geldi. Kazımı için  İran Liderler Konferans Salonu’nda resmi tören düzenlendi.

İkili görüşme sonrası Kazımi ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından ortak basın toplantısı yaptı. İran ile iki ülkenin çıkarları temelinde iyi ilişki kurmaktan yana olduklarını söyledi.

Bölgenin gerginlikten ve sorunlardan kurtulması için birlikte çözüm yolu arayacakalarını da söyledi Irak Başbakanı. İran Cumhurbaşkanı Ruhani ise Tahran ile Bağdat yeni bir dönemin başladığını belirtti. Irak’a ekonomik destek verileceğini ifade etti. Ruhani, “İki ülke demir yolu hattı projesinin de hayata geçirilmesi noktasında kararlı” diye konuştu.

Ruhani, ayrıca, Kazımi ile bölgesel meseleleri ele aldıklarını ve Irak’ın bölgede güçlü bir devlet olarak rol alabileceğini ifade etti.