Kerkük Gençlerinden Önemli Bir Bildiri

Rahman Ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla
İnsanlar arasında hükmederseniz adaletli hükmedin.
Allah Doğru söyledi

Red ve Kınama
Biz Türkmen halkı Kerkük’ün unsurlarındandır ve asırlarca bu şehir için sevgimizi tarihlere yazdık ve büyüklerimizden vatan sevgisini çok iyi bir şekilde öğrendik aynı zamanda da bu sevgiyi çocuklarımıza da öğretiyoruz.
Son zamanlarda (Vekaleten görev alan Kerkük Valisi Rakan Said) (22) numaralı ve (18/4/2020) tarihli kitabında Mavi Meydan’ın mühendisi (Ammar Kahya) hakkında kabul edilmeyen ve alakalı olmayan bir suçlama yöneltti.
Biz Türkmen halkı olarak bu tür müstehcen ve batıl suçlamayı red ediyor ve kınıyoruz. Aynı zamanda (Ammar Kahya)Sadece ve sadece Kerkük ve Kerkük halkı için çalışıyor sizin bu suçlamanız sadece Kerkük için kötülük arayanların oyunudur. Ve size tek sözümüz şöyledir (Hak yolunun sahipleri az olduğu için bu yolu kötülemeyin). (Ammar Kahya) isimli adam her zaman doğru yoldadır bu nedenle icra alma yolunuzda sizleri dürüst olmaya davet ediyoruz.

Son olarak Kerkük’te adaleti ve insanlığı geri getirmek için Kerkük milletvekillerine seslenerek bir an önce Türkmen medyası ve Türkmenlere yönelik bu tür saldırılara son vermek için acilen bir Türkmen Vali getirmelerini talep ediyoruz.

                                KERKÜK TÜRKMEN GENÇLERİ VE ŞEHLER’İNDEN BİR KESİM