Kerkük Kültür Derneği’nin Websitesi Açıldı

2013 yılında Ankara’da kurulan Kerkük Kültür Derneği’nin websitesi açıldı. Derneğin websitesine www.kerkukkulturdernegi.com adresine ulaşılabilmektedir.

Dernek Başkanı Dr. Şemsettin Küzeci, “Pandemi sürecinde çalışmalarımıza ve faaliyetlerimize zorunlu bir ara vermiştir. Bu süreçte websitemizi kurduk ve arşiv çalışmlarımızı düzenleyerek, takipçilerimizin beğenisine sunuyoruz.” dedi.

Dernek; websitesinde bugüne kadar yapılmış olan tüm faaliyetler ve çalışmalar yer almaktadır. Ayrıca bundan sonrada yapılacak tüm çalışmalar da sitede olacaktır.

Kerkük Kültür Derneği Hakkında

Kerkük Kültür Derneği (KKD), Şemşettin Küzeci, İsa Kayacan, Mehmet Sılay, Ömer Türkmenoğlu, Ahmet Bayraktar, Hikmet Eren ve Aybeniz Küzeci’den oluşan kurucu üyelerin önderliğinde 23 Ocak 2013 tarihinde Ankara’da kurulmuştur.

Derneğin kurulma amacı, Türkiye gerçeklerine uygun olarak Kerkük Türklerinin kültür ve tanıtımının gelişmesine yardımcı olmak ve Kerkük’te çağdaş bir kültürün devamını sağlamak için çalışmalar yapmaktır.

Dernek çalışmalarına tecrübeli üyelerinin ve gelecek neslin beklentilerini yakından bilen genç üyelerinin fikirleri doğrultusunda yön vermektedir. Hem geçmişi unutmamak hem de gelecek nesillere aktarmak için çaba sarf etmektedir. Irak Türkmenlerinin varlık mücadelesinde KKD de elini taşın altına koyarak ciddi çalışmalar yapmaktadır.

Kurulduğu günden bu yana amaçları doğrultusunda yurtiçinde 20, yurtdışında 30 organizasyona imza atan dernek ayrıca 19 Kitap ve 4 CD’yi yayın hayatına kazandırmıştır.(AK)