Kerkük Valisi güvenliğin istikrarını vurgulayarak enerji krizine açıklık getirdi

Kerkük Valisi Rakan Said El-Cuburi, Kerkük ilinde güvenlik durumunun istikrarlı olduğunu ve son zamanlarda ilde hiçbir terör olayı kaydedilmediğini doğrulayarak ilin nüfus oranına göre elektrikten tam hakkını alamadığına dikkat çekti.

El-Cuburi, Irak Haber Ajansı’na (INA) yaptığı açıklamaya göre, “Güvenlik durumunun Kerkük ilinin merkezi ve ilçelerinde önemli bir iyileşmeye tanık olduğunu” söyledi ve “son zamanlarda hiçbir terör olayı kaydedilmediğini” vurguladı.
Son zamanlarda terör saldırılarına maruz kalan Havice ilçesinin durumuna ilişkin El-Cuburi, Havice güvenlik durumunun istikrarlı olduğunu belirtti.

İlde enerji dosyasına ilişkin Kerkük Valisi El-Cuburi, ‘’ilin nüfus oranına göre elektrikten tam hakkını alamadığına’’ dikkat çekti ve elektriğin ilde 12 – 15 saat kesildiğini açıklayarak bu nedenle özel halk jeneratörlerin faturalarında yükseliş yaşandığını belirtti.

Ayrıca El-Cuburi, Kerkük ilindeki enerji dosyası sorununun petrol ve elektrik bakanlıkları ile ilgili olduğunu kaydetti.