KERKÜK VE TÜRKMENLER GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NDE ANLATILDI

KERKÜK VE TÜRKMENLER GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NDE ANLATILDI

Aybeniz Küzeci Yıldırım-Ankara

Kerkük Meselesi Gazi Üniversitesi’nde 28 Aralık 2017 Perşembe günü Mimar Kemaleddin Salonunda düzenlenen programda anlatıldı.

Gazi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından organize edilen “100 Yıl Sonra Kerkük” konulu program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Programın açılış konuşmasını Gazi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi müdürü Prof. Dr. Hale Şıvgın yaptı. Şıvgın, Kerkük Meselesini öğrencilere anlatmak için bu programı düzenlendiklerini, Kerkük’ün yıllardır sıkıntılar çektiğini vurguladı. Şıvgın konuşmasının sonunda “Kerkük Türktür Türk Kalacak… Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek salondaki tüm misafirlerin alkışlarını aldı.

IMG_00751

Şıvgın’ın ardından Irak Milli Türkmen Partisi Kurucu Başkanı Dr. Muzaffer Arslan bir konuşma gerçekleştirdi. Arslan panel öncesi Kerkük ve Türkmenlerle ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

IMG_00871

Açılış konuşmalarının ardından Türkmeneli bölgesini anlatan Türkmeneli Tanıtım Belgeseli gösterildi. “100 Yıl Sonra Kerkük” konulu panelin oturum başkanlığını Prof. Dr. Konuralp Ercilasun yaptı. Panelistler Güvenlik Uzmanı Yazar Abdullah Ağar ve Kerkük Kültür Derneği Başkanı Gazeteci Yazar Dr. Şemsettin Küzeci de Kerkük ve Kuzey Irak Referandumunun öncesi ve sonrasına değindi,

Panelin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu müdürü Hasan Öztürk, Turgay Coşkun, Orhan Ural, Ertan Akay, Pelin Çetin, Yıldız Çam Özdemir, Mihriban Türkmen ve TRT Sanatçısı Ahmet Tuzlu “Kerkük Türküleri” konseri verdi. Misafirler şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

Programın sonunda ev sahibi Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan yaptığı konuşmada “Kerkük Türkülerinde yer aldığı gibi Kerkük’ün mezar olmayacağını Kerkük’ün bir vatan olacağını” vurguladı ve misafirlerden büyük alkış aldı.

IMG_03441

Programın sonunda panelistlere ve sanatçılara plaket ve çiçek taktim edildi.

IMG_03641