Kerküklü Usta Sanatçı Yavuz Vacit (İmsel) den Türkmenler Çağrı

Sevgili Kerküklü hemşerilerim;

Adapazarı Yağcılar mahallesinde açılan, Kerkük caddesi için gurur duymakla beraber, öncelikle emeği geçen tüm kardeşlerimi can-ı gönülden kutluyorum.


Bunun güzel bir başlangıç olduğunu biliyor, devamını diliyorum.
Ben bildiğiniz üzere “Kurtlar Vadisi Irak” filminde Türkmen Lideri rolünü oynamakla üzerime düşen ilk görevi yapmış bulunmaktayım. Elbette daha nice katkı sağlayacak görevlerde memnuniyetle yine varım.


Geçmişte Türkmeneli TV’ye on proje sundum. Ne yazık ki, yapmaktan kaçındılar. Bu sefer çağrım Kerkük Vakfımızadır: Her an Sanat projeleri üretmeye, bunun yansıra oyun ve dizi yönetmeye hazır olduğumu bildiririm.


Kısaca geçmek gerekirse; Van Devlet Tiyatrosunu kurup, iki yıl da müdürlüğünü yaptım. Almanya Nürnberg şehrinde “Objektif Kültür Sanat Merkezi’ni kurdum. Türkiye Ayvalık’ta “Sanat Fabrikası” adı altında yine bir Kültür Sanat Merkezine imza attım.
Yakında Almanya’ya tekrar gidip,halihazırda bulunan bir Sinema Salonunu tiyatroya (KSM)dönüştürebilmek için çağrıldım.


Peki, şimdi soruyorum. Neden Kerkük için bir şeyler yapamıyoruz? Neden olmuyor? Ben Atalarım için, vatanım için, yapılacak en ufak bir girişimi kendime bir borç bilir, boynum kıldan incedir derim. O halde Var’ım…

                                                                                         Yavuz Vacit Osman(İMSEL)