Kerkük’te Atama Bekleyen Mühendislerin Protestosu

Yıllarca okudular diploma sahibi oldular ancak emeklerinin boşa gitmesinden korkuyorlar. Çünkü atamaları bir türlü gerçekleşmedi. Ancak onlar, atamaları olana kadar geri adım atmayacaklarını ve Bayramın 2’inci gününden itibaren Kerkük Valilik Binası önünde başlattıkları gösterilerine devam edeceklerini dil getirdiler.

Gösterilerin devam ettiği günlerde sadece ITC genel başkanı ve Kerkük milletvekili Erşet Salihi, milletvekili Ahmet Haydar ve milletvekili Hatice Ali’nin kendilerine kulak verip dertlerini dinlediklerini dile getiren göstericiler, ancak başka hiç bir yetkilinin kendileriyle ilgilenmediğini ve kulak vermediğini de dile getirdiler ve eklediler.

Mühendisler gösterilerini sessiz bir şekilde sürdürdükleri sürede ise Kerkük Valisi Rakan Sait EL-Cuburi konvoyuylar beraber göstericilerin yanına geldi ve onların sıkıntılarına kulak verdi.Gösterici mühendisler Kerkük Valisi El-Cuburi ile konuşarak sorunlarının bir an önce çözüme varılmasını dilediler. Vali El- Cuburi ise göstericilere destek olacağını ve gösterici mühendisler arasından bir heyetin kurulmasını, onlarla beraber görüşüp taleplerinin merkezi hükümete yetişinceye kadar gereken tüm adımların atılacağı yönünde de söz verdi. Türkmeneli TV