KIBATEK “21 Mart Dünya Şiir Günü”nü “Uluslararası Ankara Şiir Şöleni” ile Kutluyor

KIBATEK “21 Mart Dünya Şiir Günü”nü

“Uluslararası Ankara Şiir Şöleni” ile Kutluyor

 

      KIBATEK (Kıbrıs-Irak-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu Derneği) 21 Mart Dünya Şiir Günü”nü Ankara’da “Uluslararası Şiir Şöleni” ile kutluyor. 25 Mart tarihinde Ulucanlar Kongre ve Kültür Merkezinde saat 14.00’te başlayacak olan “Uluslararası Ankara Şiir Şöleni” saat 17.00’de sona erecek.

      Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Irak, Kazakistan, Kıbrıs,  Kosova, Romanya, Suriye, Tataristan’dan katılan şairlerin yanı sıra Ankara, İstanbul ve İzmir’den şairler katılacaktır.

      Moldova Gagauz Yeri’nden, İVANA KÖKSAL, Azerbaycan’dan AİDA ZAYNALOVA, Bosna Hersek’ten DZENİTA AHMİC, Bulgaristan’dan İSA CEBECİ, Irak’tan Kerkük-Türkmen şair Dr. Mustafa ZİYA, Irak Kerkük Türkmen şair Dr. ŞEMSETTİN KÜZECİ, Telaferli Irak Türkmen şair AMMAR SİLOĞLU, Kazakistan’dan şair BEKARYS NURİMAN,   Kıbrıs’tan HAVVA TEKİN, Kırım’dan Araş. Gör. MERYEM BAŞKURT, Kosova’dan SECAEDDİN KOKA, Romanya’dan Dr. HAYAT MEMİŞ, Suriye’den AMANİ DWEİDRİ, Ankara’dan AHMET ÖZER, ARZU DEMİR ve AYDANUR SARAÇ, İstanbul’dan METİN FINDIKÇI ve TURGUT TOYGAR katılacaklar.

      “Uluslararası Ankara Şiir Şöleni”nde başka dillerden şiirler de seslendirilecek.  MUSTAFA NOKTAOĞLU tarafından Bertolt BRECHT’in “To Those Born After (Bizden Sonra Doğanlara)” adlı İngilizce şiir ile SCHİLLER’in “An Die Freunde (Neşeye Övgü)” adlı Almanca şiirler seslendirilecek.

     KIBATEK Derneği Başkanı şair-yazar-eğitimci Dr. Mevlüt KAPLAN’ın açılış konuşması ile başlayacak olan etkinlikte KIBATEK Kurucu ve Onursal Başkanı Akademisyen, şair ve yazar Feyyaz SAĞLAM “Dünya Şiir Günü”nün önemi üzerine konuşacak.  KIBATEK Derneği 2. Başkanı şair-yazar-eğitimci Leyla IŞIK,  KIBATEK Genel Sekreteri şair Güzin ORALKAN, KIBATEK Yönetim Kurulu Üyesi çevirmen ve şair Ayşe KARADAN da şiirlerinden örnekler sunacaklar.

      Etkinlik sonunda katılımcı şairlere “Onur Belgesi” ve desteklerinden dolayı Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK’a plaket verilecek. KIBATEK etkinlik koordinatörü Nevin BALTA’ya da plaket takdim edilecek.