KKTC’nin Yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu

KKTC’de resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Ersin Tatar, cumhurbaşkanı seçildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yapılan cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde, resmi olmayan sonuçlara göre, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) adayı Ersin Tatar oyların yüzde 51,74’ünü alarak cumhurbaşkanı seçildi.

KKTC’de cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, seçimin sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu… KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, “Oy veren, vermeyen herkese teşekkürler. Önemli olan kutuplaşmak değil, birlik içinde KKTC’yi güzel günlere taşıyabilmek. Kıbrıs Türk’ü her şeyin en iyisini, en güzelini hak ediyor. Verdiğim her sözü tutacağım. Herkesin cumhurbaşkanı olacağım” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar’ı tebrik etti. Erdoğan, Twitter hesabından KKTC’deki seçime ilişkin paylaşımda bulundu.

Erdoğan, iletisinde, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin Tatar’ı şahsım ve Türk Milleti adına tebrik ediyorum. Türkiye, Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunun korunması için gereken her türlü çabayı göstermeyi sürdürecektir.” ifadelerine yer verdi.