Koronavirüs ile Mücadelede Milletvekili İmdat Bilal’den Bağış Çağırısı.

 

 

Yeni tip Koronavirüsü (Covid-19) salgınına karşı dünyanın dört bir yanında önlemler alınırken ,ITC Erbil Türkmen Milletvekili İmdat Bilal konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Dünyanın her yerinde hızla yayılmakta olan Koronavirüsü (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler çerçevesinde verilen sokağa çıkma yasağından sonra Türkmen Milletvekili İmdat Bilal, IKBY Milletvekilleri duyarlı davranmaya ve hükümete yardımcı olmak adına maaşlarının bir kısmını bağışlamaya davet etti.

Açıklamalarında Bilal; “Dünyanın koronavirüsüne karşı mücadele verdiği bu sıkıntılı dönemlerde Milletimize ve devletimize yardımcı olmamız gerekiyor. Ben Milletvekili olarak diğer Milletvekillerinden bu ay alacağımız maaşın 2 milyon dinarını bağışlamalarını öneriyorum. Herkesin bağışlayacağı miktarı topladığımızda 222 milyon dinar olacaktır ve bu meblağı kullanarak Koronavirüsüne karşı mücadele amacıyla yeni bir hastane inşa edebilir veya geliri düşük olan ailelere yardım için kullanılabilir.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Bilal, bu bağışın vatandaşa karşı bir vefa göstergesi olduğu sözlerinin altını çizdi.

 

  • Bilindiği üzere IKBY’nin tüm kentlerinde bu gece 00:01’den itibaren sokağa çıkma yasağı başlayacağına ve yasağın 23 Mart’a kadar süreceği açıklanmıştı.