Kremlin: Türkiye’ye Karşı Yaptırımı Düşünmüyoruz

Rusya ve Türkiye arasında yaşanan uçak kriziyle ilgili Kremlin’den yapılan açıklamada “Türkiye’ye karşı yaptırım uygulamayı düşünmüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kremlin’den gerilen Rusya-Türkiye ilişkilerine yönelik yeni bir açıklama geldi. Rus yetkililer, “Türkiye’ye yaptırım uygulanması değerlendirilmiyor” dedi.

“AMBARGO PLANIMIZ YOK”

Kremlin’den yapılan açıklamada, “Türkiye’den hâlâ savaş uçağının düşürülmesi hakkında gerçekçi bir açıklama bekliyoruz. Türkiye‘den gıda ithalatına ambargo getirme gibi bir planımız yok” denildi.

AMBARGO YOK, SIKI DENETİM VAR

Rusya Tarım Bakanlığı ise ülkeye giren ürünlerin kontrolünü sağlayan birime, Türkiye‘den gelen gıda ürünlerinin denetimlerini sıkılaştırması talimatı verdi. Rusya Tarım Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye‘den Rusya‘ya giren gıda ürünlerinin yüzde 15’inin Rusya mevzuatlarına uygun olmadığı iddia edildi.

ANINDA DÜZELTME GELDİ

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev’in, gerekirse Türkiye‘den yaş meyve ve sebze alımını durdurabilecekleri ve Türkiye‘ye gönderilen tahıl ihracatının da başka ülkelere yönlendirebileceği şeklindeki sözlerine ise Moskova‘dan “düzeltme” gelmiş, Rus TASS haber ajansına konuşan bir hükümet yetkilisi Türkiye‘ye gıda ambargosunun hükümetin gündeminde olmadığını ve bu konunun kabinede tartışılmadığını söylemişti.

Türkiye‘nin Rusya‘ya ihraç ettiği gıda ürünleri arasında meyve, sebze ve et ürünleri başı çekiyor.