Memleketimizi, coğrafyamızı korumak için siyasi adımlar atılacak!

Ulusal Kanal / Türkmenlerin, Barzani Hükümeti’ni püskürtmesi, IŞİD’le mücadeledeki rolü özellikle bu noktada ABD’nin Haşdi Şabi Komutanını hedef almasındaki amaç, bütün bu konuları ve Türkmenlerin hükümette yer alma isteklerini Gürkan Demir’in sorularıyla ITC Bağdat İl Başkanı Mimaroğlu cevapladı.

IŞİD’e karşı uzun zamandır mücadele veren Türkmenlerin, vazgeçmeyeceğini, durmayacağını söyleyen Mimaroğlu, “Dayandık, çalışmalar yaptık ama maalesef 2016-2017 ‘de de DAEŞ herkesten önce Türkmenleri hedef aldılar” diyerek Türkmenlerin durumunu anlattı.

“Bağımsızlık Referandumu”na karşı Kerkük Valisi’ne karşı verilen mücadeleyi de anlatan Mimaroğlu bu olaydan sonra Türkmenler’in sesinin çıkmaya başladığını ve başarı elde ettiklerini söyledi.

Hala Kerkük hakkında planların olduğunu duyduklarını söyleyen Mimaroğlu, peşmergelerin Kerkük’e dönme planları yaptıklarını bildiklerini söyledi.
Mimaroğlu, “Memleketimizi, coğrafyamızı korumak için siyasi adımlar atılacak ben biliyorum gelecekte Türkmenler için ışık var” diyerek Türkmenlerin umutlarını kaybetmeden mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Başbakanın istifa etmesiyle yeni bir süreç başlayan Irak’ta Türkmenlerin konumunun ne olacağının sorusunu yanıtlayan Mimaroğlu, “2005’ten beri kurulan hükümetler Irak’ta başarılı olamadı. Ekonomik sistemde de hiçbir şeyde de başarılı olamadılar. Bu petrol bu kadar paralar hep yolsuzluğa gittiler o yüzden millet memnun değil” sözleriyle halkın huzursuzluğunu paylaştı.

Mimaroğlu Türkiye’ye olan sevgisini “Benim Türk Milletine saygım var çok mutluyum. zaten biz onlara yabancı değiliz bizim evlerimiz var orada gidip geliyoruz Türkiye’ye yani çok mutluyuz. Senin gibi müdavimler, medyacıları bekliyoruz. Şimdi Türk Milleti, hükümeti, devletine çok da gururla bakarız” sözleriyle dile getirdi.