Musul Başkonsolosu Küçüksakallı: Terör örgütü PKK’nın Sincar’dan bir an önce temizlenmesini bekliyoruz

Türkiye’nin Musul Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, terör örgütü PKK’nın, Irak’ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesinden bir an önce temizlenmesini beklediklerini belirtti.

Başkonsolos Küçüksakallı, Erbil ile Bağdat yönetimlerinin Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde 9 Ekim’de imzaladıkları ve terör örgütü PKK’nın Sincar’daki varlığını sonlandıracak anlaşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

“PKK terör örgütü, Türkiye ile Irak ilişkilerinde bir çıbanbaşıdır. Türk-Irak ilişkilerini zehirleyen bir unsurdur.” diyen Küçüksakallı, PKK’nın terör örgütü DEAŞ ile mücadeleyi istismar ederek Sincar’a yerleşmeye çalıştığını kaydetti.

Küçüksakallı, Irak merkezi hükümeti ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) yaptıkları anlaşmayla PKK’nın Sincar’dan çıkarılmasını kararlaştırdıklarını vurguladı.

Irak güçlerinin Sincar’a yığınak yaptığını aktaran Küçüksakallı, “Terör örgütünün Sincar’dan bir an önce temizlenmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Başkonsolos Küçüksakallı, Bağdat ve Erbil yönetimlerinin bu konuda kararlı olduklarının altını çizdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı