Prens Selman’dan Kaşıkçı Cinayeti Açıklaması

Suudi Veliaht Prens Selman, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklama yaptı. Selman açıklamasında, “Türkiye ile ilişkilerimizi bozamayacaksınız” ifadesini kullandı.

Türkiye’de öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı olayında zan altında olan Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman, başkent Riyad’da bir konferansta açıklamalarda bulundu.

Prens Selman açıklamasında,”Ben burada bütün ortalığı karıştırmaya çalışanlara seslenmek istiyorum. Türkiye ile aramızı bozamayacaksınız. Selman bin Abdülaziz’in ismini kirletemeyeceksiniz. Türkiye ile aramızı bozamayacaksınız.” diye konuştu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili, “Kral, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ben olduğumuz sürece Türkiye ile Suudi Arabistan’ın arasını bozamazlar” dedi.

“Kaşıkçı cinayeti çok acı verici ve haksız” diyen Veliaht Prens, konu üzerine Türkiye ile Kaşıkçı soruşturmasında işbirliği yaptıklarını belirtti.

Veliaht Prens, yaşanan olayı istismar etmek isteyenlerin olduğunu vurgulayarak, “Kral Selman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ben olduğumuz sürece Türkiye ile Suudi Arabistan’ın arasını bozamazlar” ifadelerini kullandı.

Cemal Kaşıkçı meselesinden sonra istihbarat teşkilatında ciddi değişikliklere gidildiğini söyleyen Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, “Biz terörist ve radikal örgütleriyle mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.