Prof. Dr. İsa Kayacan Vefatının 6. Yıldönümünde Anıldı

Yunus Küzeci-Ankara/Anadolu Basınının efsane ismi Prof. Dr. İsa Kayacan ebediyete intikalinin 6. Yıldönümünde anıldı…

Kerkük Kültür Derneği’nin Kurucularından olan Prof. Dr. İsa Kayacan’ı dernek yönetimi mezarı başında andı…  Kerkük Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve yakın aile dostu Gazeteci Dr. Şemsettin Küzeci, Dernek başkan yardımcısı İsa Kayacan’ın kızı Gül Kayacan, dernek genel sekreteri Şair Yazar İsmail Kara ve yönetim kurulu üyesi Aybeniz Küzeci’nin katıldığı anmada usta isim özlemle anıldı.

Pandemi nedeniyle bu yıl etkinlik yapılmayan anma töreni için dijital ortamda bir toplantı da düzenlendi… Toplantıya Kerkük Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Dr. Şemsettin Küzeci, Dernek başkan yardımcısı İsa Kayacan’ın kızı Gül Kayacan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Azerbaycanlı Şair Yazar Eluca Atalı, Şair Aysel Al, Amerika’da yaşayan İsa Kayacan’ın torunu Ufuk Sinan Günönü ve sevenleri katıldı.

Açılış Konuşmasını yapan kızı Gül Kayacan, “Babam hep vefanın İstanbul’da bir semt adı olduğunu söylerdi ama görüyorum ki değil. Sevgili babacım bak vefalı dostların 6 yıllık yokluğunda seni hiç yalnız bırakmıyor” dedi… Gül Kayacan, Başkan yardımcısı olduğu Kerkük Kültür Derneği’ne de her yıl bu organizasyonu yaptığı ve İsa Kayacan ismini yaşattığı için de teşekkür etti.

Kerkük Kültür Derneği Başkanı Dr. Şemsettin Küzeci ise “Her sene geleneksel hale getirdiğimiz İsa Kayacan anma toplantılarını bu yıl pandemi salgını nedeniyle dijital ortamda yapmaya karar verdik. Ancak yönetim kurulu olarak rahmetli Kayacan’ı mezarı başında andık. Derneğimizin ve şahsımızın yaşadığımız sürece İsa Kayacan’a vefa borcu olarak her yıl anma toplantısını düzenli olarak yapmayı kendimize görev edindik. Katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ise, İsa Kayacan’ın Anadolu Basınını önemli taşlarından biri olduğunu ve yerinin hiçbir zaman doldurulamayacağını söyledi. Karaca, “TGF olarak biz Üstadın yaptıklarını ve emeklerini hiçbir zaman unutmadık. Her sene şahsen katılamasak da temsilcilerimiz aracılığıyla anma törenlerine katıldık. Pandemi salgını nedeniyle etkinlikler yapılamasa da İsa Kayacan’ı vefatının 6. Yıldönümünde anmayı unutmayan ve bizleri dijital ortamda toplayan Kerkük Kültür Derneği ve yönetimine teşekkür ederiz. Vefalı Küzeci ailesinin İsa Kayacan ismini sonsuza denk yaşatacağından da hiç şüphemiz yok. Bizler de üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız. Rahmetle ve özlemle üstadı anıyoruz” dedi.

Savaşın ortasından can Azerbaycan’dan katılan Şair Yazar Eluca Atalı ise, İsa Kayacan’la güzel bir dostluklarını olduğunu ve vefatının 6. Yıldönümünde onu özlemle andığını söyledi. Atalı, “Kayacan yaşasaydı bugün Azerbaycan’ın yaşadığı işkencelere çok üzülürdü. Çok isterdi Karabağ’ı geri almamızı, inşallah ordumuz bu savaştan zaferle dönecektir” dedi.

Bizlerde Kerkük Gazetesi olarak rahmetli Prof. Dr. İsa Kayacan’ı yokluğunun 6. Yılında özlemle anıyoruz. Mekanı cennet olsun.