RAHİM CAVADBEYLİ OLAYI İKİNCİ BİR BORALTAN FACİASINA DÖNÜŞMESİN

RAHİM CAVADBEYLİ OLAYI İKİNCİ BİR BORALTAN FACİASINA DÖNÜŞMESİN
Fevzi Türker
Rahim CAVADBEYLİ Güney Azerbaycanlı bir Türk, TEBRİZ’DE doğmuş büyümüş bir aydın. CAVADBEYLİ dört yıldan beri Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği Ofisi gözetiminde mülteci olarak Türkiye’de yaşamaktadır.
RAHİM CAVADBEYLİ, sayısız eseri ve makalesi olan bir Türk Milliyetçisidir. İRAN’DA, Türk milliyetçiliği yaptığı iddiasıyla suçlandığı ve baskıya maruz kaldığı için, ülkesi GÜNEY AZERBAYCAN’I terk etmek zorunda kalarak dört yıl önce anavatan Türkiye’ye sığınmıştır.
Tek suçu Türk milliyetçiliği olan TEBRİZLİ RAHİM CAVADBEYLİ, 2 Ağustos 2018 tarihinde gözaltına alınarak, İRAN’A teslim edilmek üzere VAN şehrinde bulunan mülteciler kampına gönderilmiştir.
Kahrolmamak elde değil, Türkiye’nin her yerinde hırsızlık yapan, uyuşturucu satan, her türlü pisliğe bulaşmış ve beki de Arap gizli servislerine çalışan binlerce Suriyeli sığınmacı cirit atarken Güney Azerbaycanlı Türk milliyetçisi, can kardeşimiz RAHİM CAVADBEYLİ sınır dışı edilmek isteniyor.
Fars rejimine teslim edilmek istenen sığınmacı TEBRİZLİ Türk kardeşimiz RAHİM CAVADBEYLİ olayına bütün siyasi partilerin başta Milliyetçi Hareket Partisi’nin tepki göstermesini umardık. Bu olayı sadece İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir mesajla dile getirmiştir. Akşener, gelişmeyle ilgili olan mesajında yetkililere seslenerek ”Rahim Cavadbeyli bir Türk Milliyetçisidir ve Türkiye’de mültecidir.  Gardaşımızı İran’a teslim etmeyin. Yeni bir BORALTAN köprüsü acısı yaşatmayın.”
1944 yılı başlarında çoğunluğu öğretmen, doktor, yazar ve avukatlardan oluşan 146 Azerbaycan Türkü, Sovyetler Birliği lideri Stalin’in baskıcı rejiminden kaçarak, ARAS nehri üzerine kurulu BORALTAN köprüsünü (Ağrı İli) geçerek Türkiye’ye sığınmışlardır. Dönemin Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı İsmet İnönü, Kırım Türklerine karşı soykırım uygulayan Stalin’in baskılarına boyun eğerek 146 Azerbaycanlı Türkü, Türkiye’ye giriş yaptıkları yoldan, yani BORALTAN köprüsünün karşı yakasındaki Rus güçlerine teslim etmiştir. Teslim edilen 146 Azerbaycan Türkü, Rus askerleri tarafından oracıkta kurşuna dizilerek şehit edilmişlerdir.
146 Azerbaycanlı Türk gözyaşı içinde Türk sınır karakol komutanına yalvararak: “Bizi Ruslara teslim etmeyin, bizi siz öldürün, bizi teslim ederseniz Ruslar kurşuna dizecekler.” Karakol komutanı Ankara’dan kesin emir aldığından istenenleri istemeyerek de olsa aldığı emir gereği Ruslara teslim etmek zorunda kalmıştır. Teslim edilen 146 Azerbaycan Türkü, teslimden kısa bir süre sonra Aras Nehri’nin öte yakasında kurşuna dizildiler. Böylece BORALTAN faciası Türk tarihine silinmez bir kara leke olarak geçmiştir.
Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BORALTAN faciasından duyduğu derin acıyı her fırsatta haklı olarak dile getirmektedir. Güney Azerbaycanlı Rahim CAVADBEYLİ eğer Farslara teslim edilirse ikinci bir BORALTAN faciası yaşanmış olacaktır. Tek suçu milletini sevmek olan CAVADBEYLİ’Yİ sınır dışı etme kararı, ikinci bir BORALTAN faciasına dönüşmeden ve Türk tarihine ikinci bir kara leke olarak geçmeden umarız bu mübarek kurban bayramı günlerinde Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan acilen yetkililerden kararın iptal edilmesini talep eder.