RUSYA HALK BİRLİĞİ SİYASİ PARTİSİNDEN ITC’YE DESTEK

Rusya Halk Birliği Siyasi Partisinden Irak Türkmen Cephesine destek geldi. Rusya’da bir sivil Toplum örgütü olan RUSYA HALK BİRLİĞİ SİYASİ PARTİSİ Irak’ta 12 Mayıs 2018 tarihinde yapılan seçimlerde Türkmenlere yapılan haksızlıklara karşı destek verdiğini açıladı. Rusya Halk Birliği Siyasi Partisi başkanı gönderilen bir mektupla desteğini açıkladı.

İrak Türkmen Cephesi Başkanı,

İrak Cumhuriyeti Milli Asamblesi Temsilciler Meclisi üyesi Erşat Salihiye

Sayın Erşat Salihi bey,

RUSYA HALK BİRLİĞİ PARTİSİ, 12 Mayıs 2018 seçimlerinden sonra da  Irak’ta  yaşananları dikkatle takip ediyor. Demokrasi kuralları ve prensiplerine aykırı olan oy verme sonuçlarının sahteleştirilmesinine yönelik herhangi bir hareketi, halkın iradesinin çarptırılması maksadıyla teknik vasıtalarla manüpülasyonları kabul edilemez olarak görüyoruz. Sizin Kerkük Türkmenleri’nin meşru hak ve hukuklarının korunması, Irak Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğü uğruna mücadelede hangi zorluklar yaşadığınızı anlıyoruz. Altını çizerek belirtmek istiyoruz ki, orada, özellikle Kerkük ve Musul’da yaşayan halkların,  yanı sıra Türkmenlerin demokratik hak ve hukuklarını  bozmaya yönelik herhangi bir girişim kabul edilemezdir ve bu girişimler Türkmeneli ve genelde tüm Irak’ta durumun daha da zorlaşmasına neden olacaktır.

Sizin, Irak Türkmenleri’nin seçimlerde gösterdiği iradenin, Irak Cumhuriyeti’nin egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunmasına yönelik çabalarınızı destekliyor, Size bu zor, ama asil faaliyetlerinizde başarılar diliyor, Kerkük ve tüm Türkmeneli Türkmenleri’ne ise barış, refah ve çiçeklenme diliyoruz!

 

Sayğılarımla,

 

RUSYA HALK BİRLİĞİ Partisi Başkanı,

Uluslararası Slavyan Konseyi Başkanı,

Rusya Federasyonu Federal Meclisi 2. ve 4.

dönem Devlet Duması Başkan yardımcısı,

18 Mart 2018. seçimlerinde Rusiya Federasyonu            

Cumhurbaşkanı adayı        

Sergey Nikolayeviç Baburin