Şaibeli seçimin birincisi Nasır Koalisyonu

Nasır Koalisyonu Sözcüsü Hüseyin Adili, “Nasır Koalisyonu şu ana kadar ortaya çıkan ilk sonuçlara göre seçimlerin birincisi durumunda.” dedi.

Adili, ülkede dün yapılan genel seçimlerin nihai sonuçlarının akşam saatlerinde açıklanabileceğini söyledi.

 Kerkük Valisi: Oy sandıklarının Bağdat’ta açılsın
 Dün gerçekleştirilen Irak genel seçimlerine düşük katılım ve kuzey bölgelerinde usulsüzlük iddiaları damgasını vurdu. Kerkük Valisi Rakan Said, Kerkük kentinde seçimlere şaibe karıştığını belirterek, oy sandıklarının Bağdat’taki Irak Seçim Komiserliği merkezinde açılması çağrısında bulundu.

Salihi: Oy kağıtlarının teker teker elle sayılmasını istiyoruz

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı ve Kerkük Türkmen Cephesi Listesi Başkanı Erşat Salihi, oylarının Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) gittiğini ileri sürdü.

Salihi yaptığı basın açıklamasında, “Türkmen bölgelerde halkımız oylarını bize vermesine rağmen 162 numaralı listenin kazandığını görüyoruz. Elektronik sayımda onların oyu daha fazla. Bu da onların bu cihazlarla oynayıp sonuçları değiştirdiklerini gösteriyor.” dedi.

Bu durumun kabul edilemez olduğunu belirten Salihi, “Sandıklarda elektronik sayım istemiyoruz. Oy kağıtlarının teker teker elle sayılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

 

4 Kürt patiden itiraz: Tekrarlansın

Goran (Değişim) Hareketi, Kürdistan İslami Birliği (Yekgırtu), Demokrasi ve Adalet için Koalisyon ile İslami Topluluk (Komel) oy kullanma işleminin tekrarlanmasını talep etti.

4 parti tarafından yayımlanan ortak bildiride seçimin tamamının reddedildiği, sonuçlarının tanınmayacağı belirtildi.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, Irak parlamento seçimlerine katılım oranının %44.52 olduğunu açıkladı. 10 milyon 700 bin seçmen oylarını kullandı.