Şehit Abdullah Abdürrahman Kerbela’da Mezarı Başında Anıldı

“Türkmen Şehitleri Günü” dolaysıyla Bağdat’taki Türkmen Kardeşlik Ocağı yönetim kurulu, eski rejim tarafından zulümle şehit edilen lider Abdullah Abdülrahman’ın mezarını ziyaret etmek için kutsal Kerbel’a kentine grup ziyaretinde bulundu.
Türkmen liderleriyle birlikte 16/1/1980 tarihinde, tutuklanarak, en ağır can ve psikolojik işkencelere maruz kalarak, 11 ay sonra adaletsiz ve haksız bir şekilde idam edildiler. Suçları ise Türkmen halkının hakları ve tüm uluslararası ve toplumsal yasalara göre meşru olan haklarını ve ulusal özgürlük taleplerini olan sevgileri ve savunmaları.
Ziyarete katılanlar, Türkmen kardeşlik ocağı başkanı Dr. Faruk Abdullah ve eski milletvekili Fevzi Ekrem, önde gelen Türkmenler de oldu. Ocak Başkanı Dr. Faruk Abdullah bu vesileyle bir konuşma yaptı ve şunları söyledi:
Irak’ta uzun yıllar dürüstlük, doğruluk ve şerefle askerlik yapmış, ömrünün geri kalanını Türkmen davası ve Türkmen halkının hizmetinde tamamlamış bir Türkmen şahidinin karşısındayız. Türkmen Haklı davasından bir gün çekilmemiş yada vazgeçmemiş, Allah’ın ve milletin huzurunda şehadet edinceye kadar yolunu tamamlamış, bugün kendisini ve onunla beraber olan mücahit yoldaşlarını anıyoruz, hepimiz gurur ve kıvanç duyuyoruz. Onların hatırası ve yolu ile iftihar ediyoruz, Allah’ın izniyle kendilerinden sonra gelen nesillere ilham ve yaklaşım olan fedakarlıklarının nuru ile yolumuzu ve adımlarımızı yürüyeceğiz, Cenabi-ı Hakktan kendisine ve ashabına rahmet ve cennet nasip etmesini niyaz ediyoruz.
                                                                Türkmen Kardaşlık Ocağı. Bağdat