Şemsettin Küzeci’ye “Kızıl Yıldız” Madalyası verildi

Kerkük Gazetesi-Özel/ Kerkük Kültür Derneği ile Dünya İletişimciler Derneği Kurucusu ve Başkanı  gazeteci yazar Dr. Şemsettin Küzeci, Beynelhalk İlimler Akademisi tarafından Türk Dünyası’na göstermiş olduğu hizmetlerinden dolayı “Kızıl Yıldız” Madalyası’na layık görüldü.

İlmi Şura’nın 27 Mayıs 2022 tarihinde yapmış olduğu toplantıda 5 nolu alınan kararla Kızıl Yıldız Madalyası’na layık görülen Küzeci, Madalyası’nı doğum günü olan 1 Temmuz’da Beynelhalk İlimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Elçin İskenderzade’nin elinden aldı.

İskenderzade, “Küzeci, yıllardır Türk Dünyası’na ve Türkmen davasına hizmet ediyor. Bu madalyayı kendisine dünyaya geldiği gün olan doğum gününde vermekten çok mutluyuz. Doğum günü kutlu olsun. Ömrü uzun ve bereketli olsun” dedi.

Türk Dünyası’nda ve Türkmen Davasında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Küzeci, “Bu madalyayı almak benim için bir gururdur. Davamız amacımız belli. İnşallah davamızı daha iyi yerlere taşıyacağız. Türk Dünyası’nın birlik ve beraberliğinin bozulmaması, giderek güçlenmesi içinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.