Suikaste uğrayan Türkmen akademisyen Kerkük’te anıldı

Suikaste uğrayan Türkmen akademisyen Kerkük’te anıldı

Irak’ın Kerkük kentinde, Türkmen akademisyen Ali Elmas, 6 Şubat’ta kimliği belirsiz kişilerce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Bugün 12 Şubat’ta Kerkük Üniversitesi’nde Ali Elmas için anma merasimi düzenlendi.

Türkmeneli Cephesi haber sitesine göre Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği, 6 Şubat tarihinde Kerkük’ün şehir merkezinde teröristler tarafından şehit edilen Hukuk Fakültesi’nde görevli Türkmen öğretim üyesi Ali Elmas Gaib için Kerkük Üniversitesi’nde anma merasimi düzenledi. Anma merasiminde öğretim üyeleri ve Türkmen öğrenciler hazır.

Anma merasiminde aralarında Şehit Ali Elmas Gaib’in de olduğu tüm şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim’den ayetler ve Fatiha Suresi okundu. Daha sonra yapılan konuşmalarda, Şehit Türkmen öğretim üyesi Ali Elmas Gaib’ten övgüyle söz edildi. Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği genel sekreteri Ali Berberoğlu ve Ulusal Reform Hareketi Kerkük bürosu başkanı Ammar Kahya, şehitten büyük bir övgüyle söz etti.

Kerkük’te 4 ayda 19 Türkmen suikastla katledildi. Zengin petrol yataklarına sahip Kerkük’teki Türkmenlere karşı 16 Ekim 2017’den bu yana farklı tarihlerde çeşitli silahlı saldırılar gerçekleştirildi. Saldırıların “suikast” şeklinde düzenlenmesi ve çoğunun “faili meçhul” kalması, kentteki tüm Türkmenleri tedirgin etmeye başladı.

Kaynak : Kırım Haber Ajansı