Süleyman Soylu’nun istifası kabul edilmedi!

Yunus KÜZECİ / Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabında görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Mesajında ;

“Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararınının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir. Başlangıçta kısıtlı saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı. Yaşadığım onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı” dedi.

Devamında;

“Hiç bir zaman zarar vermek istemediğim aziz milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın. Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum. Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allaha ısmarladık. Allah milletimizi korusun.” diyerek sonlandırdı.

Ardından T.C İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada,” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Soylunun istifasını kabul etmemiş, görevine devam etmesini uygun görmüştür diyerek” açıklama yapıldı.