T.C Millet Kütüphanesi 7/24 Açık!

AA / Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kapılarını açan Millet Kütüphanesi, gece ve gündüz ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Milyonlarca eserle kitapseverlere tarihte yolculuk imkanı sunan Türkiye’nin en büyük kütüphanesi, her yaştan kitapseveri ağırlıyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve çok sayıda davetlinin katılımıyla 20 Şubat’ta açılan Millet Kütüphanesi, ilk günden ziyaretçi akınına uğramaya başladı. Açılışının ardından ilk gün yaklaşık 6 bin kişinin ziyaret ettiği kütüphane kitapseverin beğenisini kazandı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Selçuklu, Osmanlı ve çağdaş mimariden esintiler taşıyan, 7 gün 24 saat hizmet veren kütüphaneden faydalanmak isteyen yeni kimlik kartı sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, turnikelerdeki haznelere kimlik kartlarını okutarak kolaylıkla ve hızla giriş yapabiliyor.

Eski kimlik kartı sahipleri kütüphane giriş bankolarından “hızlı giriş kartı” alarak kütüphaneden yararlanabiliyor. Henüz 15 yaşını doldurmamış kullanıcılar ise kütüphane giriş bankolarından hızlı giriş kartı alarak turnikelerden geçiyor.

Kütüphaneye üyelikler, e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Yabancı uyruklular da pasaportları karşılığında alacakları “geçici giriş kartlarıyla” kütüphane hizmetlerinden faydalanabiliyor.