Takke Düştü Kel Göründü

                                              Takke Düştü Kel Göründü

       Dr. Hicran Kazancı*

Bir kaç gün önce Türkmeneli TV’de yayınlanan bir programa katılan körler sağırlar birbirini ağırlar dörtlüsü kendilerince canlı oturum gerçekleştirmişler.  Programa katılan üçlüsü, ay-dinarlar, Diniküm, Dinariküm… (Sizin dininiz paradır),  aydınlar kimliği altında diğeri ise, Kerkük Meslek Lisesi’ni tamamlamadan Türkiye’de üniversite diplomasına haiz olan süper zeka ! sahibi bir kişi.

50 dakikalık safsata ve boş bir kubbeden güzel seda olarak geri dönen konuşmalarınızı dile getirmeyeceğim. Ancak, bugün yazdığı makalenin dünkü yazdığını çelişkiye düşüren, bir dediği diğerini tutmayan, Irak Türkmenleri bir tarafa dursun, Suriye Türkmenleri ile ilgilendiği dönemin bir kara leke olarak Ortadoğu Türkmenleri tarihine geçen bu ay-dinar “önceki temsilcinin senin gibi işler yapmadığı” ifade etti.

Bir defa siyasi bir yapının dış temsilcisinin misyonu siyasi ve diplomasidir. Dernekçilik değil. Türkiye’de, Irak Türkmenlerine ait 3-5 dernek bulunmaktaydı. 2000’lı yıllında yetiştirdiğiniz, hani diyorsunuz ya bizim prensibimizden olan gençler, kişilerin yönetimi eline geçirdiğinden sonra, 15 dernekten fazla dernek ortaya çıktı. Ütüne üstlük, siyasi yapının temsilciliğini bir dernek faaliyet alanına çevirdiniz ve Türkmen sivil ve gençlik harekatına paralel yapılar üretiniz. Bugün gelinen nokta, Türkmen kurumları arasındaki düşmanlık, nefret ve kavgadan öteye geçmeyen faaliyetler yapılmaktadır. Tabii, bunula övünmeniz çok doğaldır.

Dediğin “önceki temsilci bunlar yapmadı” cümlesi yanlıştır ve temelsizdir.  Çünkü, önceki temsilci 10 görevi boyunca Türkmen kurumları içerisinde paralel yapılanmaya izin vermedi. Yani, yapmadı değil, yapmak isteyenlere karşı çıktı demeniz daha doğrudur.

Önceki yıl yaptığınız 16 Ocak Türkmen Şehitler Günü ‘nünde Rahmetli Necdet Koçak’ı arka plana itmeniz ve bu yıl ise, rahmetlinin mezarı başında beyaz güvercin uçurmanızla, idamını gerçekleştiren Baas Partisi’nin kalıntılarına mesaj vermenizle övünmeniz sana ve senin prensiplerinde olanlara yakışır. 19.01.2021

*ITC Yürütme Kurulu ve İdari Heyeti Üyesi