TISİAD heyeti IRAK’A çıkarma yaptı

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, TISİAD heyetinin bölgede yaptığı ziyaretlerin Irak ile ticaretin ve iş birliğinin geliştirilmesi açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Başkan Kılıç, “IKBY ‘de 11 sanayi bölgesi kuruluyor. İlk etapta çoğunluğu Gıda ve Tarım işletmeleri olmak üzere 30 fabrika açılacak” bilgisi verdi.

TISİAD, IKBY şehirlerinden Süleymaniye, Erbil, Duhok, Zaho ve Şırnak ve Mardin’e bir takım ziyaret ve temaslar gerçekleştirdi.

Ziyarete TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç ile birlikte, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akkurt, Genel Başkan Yardımcısı ve Şırnak Şube Başkanı Reber Haşimoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi M.Salih Çelik, üyeler Orhan Altınöz, Rehat Haşimoğlu, Abdulsamet Yıldızgörer, Şevket Kayıkçı, Silopi şube başkanı Kemal Özdemir, Irak ülke temsilcisi  Mohammed Seyid Ali katıldı.

TISİAD heyeti, ilk gün Şırnak’ta vali, belediye başkanı,  Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası, Şırnak Esnaf Sanatkarlar Odası Silopi kaymakamı ile Habur sınır kapısı müdürlüğünü ziyaret etti.

İkinci gün ziyaretleri, Süleymaniye Valiliği, Süleymaniye Ticaret ve Sanayi odası, IKBY Süleymaniye İthalat – İhracatçılar Birliği Federasyon Başkanı, IKBY Süleymaniye Distribütörler Derneği,Irak Türkmen Cephesi Süleymaniye Başkanlığı’na gerçekleşti.