Trabzon Şampiyon

TrabzonsporSüper Lig‘de uzun süre liderlik koltuğunu bırakmadı ve Antalyaspor maçıyla birlikte bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmeyi başardı.

rabzonspor, Beşiktaş‘ın şampiyonluğuyla sona eren 2020-2021 sezonuna Eddie Newton önderliğinde başladı. İlk 8 haftada yalnızca 5 puan topladılar ve düşme hattında yer aldılar. Bu karamsar tablonun ardından göreve Abdullah Avcı getirildi ve belki de bu sezonki başarının ilk temelleri atılmış oldu.

Göreve geldikten sonra ‘Önce savunmayı toparlayacağız’ diyen Avcı, ilk 6 maçında kalesinde yalnızca 2 gol gördü. Hücum hattındaki sıkıntılar devam etse de tecrübeli teknik adam, her maç sonunda ‘gelecek sezonu’ işaret etti. Bordo-mavililerin oyunu her hafta gelişmeye devam ederken takıma kalite katılması gerektiği de ortadaydı.

Abdullah Avcı ile birlikte alınan puanlarla ligi 4. sırada tamamlamayı başaran Trabzonspor’da gözler yapılacak transferlere çevrildi. Geçtiğimiz sezonun devre arasında Anastasios Bakasetas ve Berat Özdemir kadroya katılarak iskelet oluşturulmaya başlanmıştı.

Yaz döneminde Galatasaray’da başkanlık seçimi, Fenerbahçe’de teknik direktör arayışları ve Beşiktaş‘ta Sergen Yalçın belirsizliği yaşanırken Trabzonspor, Cornelius, Marek Hamsik, Bruno Peres, Gervinho ve Manolis Siopis gibi yıldız isimlerin transferlerini kamp öncesinde bitirmeyi başardı. Bu isimlerin ligin başlamasıyla birlikte takıma uyum sağlamış olmaları ve hemen katkı vermeleri dikkat çekti.