TÜFED’den Önemli Duyuru

Duyuru

Irak Türkmenlerinin, yaşadıkları coğrafyada diğer toplum ve etkinliklere karşı sürdürdükleri yaşam mücadelesi her zaman diken üzerinde yürütülen bir hayat biçimi olmuştur.

Yüzyılı aşkın süredir Irak toprakları üzerinde kardeşçe yaşamayı amaçlayan Türkmenler ne yazık ki hak ettikleri ilgi ve dostane yaklaşımı görmediler. Bu da yetmezmiş gibi sık sık Türkmen toplumunun içine fitne sokarak kanaat önderlerini ve liderlerini kötülemeyi ve hor görmeyi ahlak dışı ifadelerle dile getirme çalışmaları bunun ayrı bir içten çökertme planı olduğu apaçıktır.

Ne yazık ki bazı Türkmen gençleri temeli olmayan, mesnetsiz, belgesiz yalan ve iftiralara aldanarak Türkmen davasına emek veren ünlü şahsiyetlere karşı yanlış bir düşünceye sevk edildiklerinin farkında olamadıklarını görüyoruz.

Oysa Türkmenler dün olduğu gibi bugün de çok çetin zamanlardan geçmektedirler. Özellikle 2021’de Irak’ta yapılacak genel seçime kısa süre kalmışken sosyal medyada Türkmen partilerine, başkanlarına, kanaat önderlerine karşı yürütülen kötüleme kampanyası asla tasvip edilemez.

Gün birlik günüdür. Bunun gibi kaleyi içeriden fethetme çabaları her zaman düşmanların elini güçlendirmiştir.
Türkmenlerin bu zor zamanlarında fitnecilere özellikle sosyal medya sayfalarında ve sosyal medya grup odalarında kinlerini kusanlara asla fırsat vermeyelim.

Biz Türkmeneli Dernekler Federasyonu olarak dinimizin ve Türk töresinin buyruğu doğrultusunda birlikten yana olduk, fâsıkların yaydıkları dedikodulara itibar etmedik ve etmeyeceğiz.

Her zaman Türkmen milletinin çıkarı doğrultusunda Türkmeneli’nin gür sesi olmak için Irak parlamentosunda seçilecek Türkmen milletvekillerimize, Türkmen şahsiyetlerine ve kanaat önderlerinin yanında olduğumuzu, haksız ve belgesiz iftiralara asla ve asla itibar edilmemesini bütün halkımıza buradan bir kez daha duyurmak isteriz.

Allah Birliğimizi Bozmazsın.

                                                                                                                      01/2021

Kemal Beyatlı
Türkmeneli Dernekler Federasyonu
Yönetim Kurulu Başkanı

Katılımcı Dernekler:
1. Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği/İstanbul
2. Irak Türkleri Adalet Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği/İstanbul
3. Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneği/İstanbul
4. Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği/Antalya
5. Yurtdışındaki Iraklı Doktorlar Derneği/Konya
6. Irak Türkmen Basın Derneği/İstanbul