Türkiye Başbakanı ITC Başkanı Salihi’yi kabul etti.

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi Ankara’da kabul etti.

17758456_1450605948336679_4089827211670489389_o

S.KÜZECİ/ Türkiye’nin daveti üzerine Ankara’ya gelen Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi dün Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım ile bir araya geldi. Salihi’yi kabul edin Yıldırım, başta Kerkük konusu olmak üzere Türkmenlerin geleceği de ele alındı.

Salihi Kerkük Gazetesine verdiği özel demecinde şunları kaydetti: öncelikle Sayın Başbakan Binali Yıldırım’a ve Türk hükümetine çok teşekkür ederim. Bu kritik süreçte yine Türkmenleri yalnız bırakmadılar. Kerkük’te cereyan eden Bayrak krizi sonrası Türkiye’nin tavrının net olması ve bu konuda tüm Irak halkının geleceği için eşit mesafede her kesime yardım ve destek verdiğini Türkiye bir kez daha göstermiştir. Dedi. Türkiye olaylara kaygıyla bakması çok doğal hakkıdır. Komşuda bir ateş varsa elbette sana sıçrama olasılığı vardır. Kaldı ki Türkmenler ve Kerkük şehri tarihi süreç içerisinde Türkiye için çok önem arz ettiğini her kes biliyor. Sözlerine ekledi Salihi… Türkiye Bayrak krizinde başka ülkelere de önderlik yapmıştır. Türkiye’nin açıklamasından sonra İran, AB, ABD ve merkezi Irak hükûmetinin Kerkük’te Kürt bayrağının asılmasını doğru bulmadıklarını açıklamaları biz Kerkük halkını ister Arap ister Türkmen olarak memnuniyetle karışıldık.

Kürt kardeşlerimiz bunu bilsin ki biz Türkmenler ve Kerkük halkına emrivaki politikasını uyguladıkları takdirde en zararlı kendileri çıkacaklar. Kerkük Türk kimliğiyle bir kardeşlik ve mozaik şehridir. Bir Türkmenler Kerkük ve Irak’ta kardeşçe yaşamak istiyoruz. Anayasaya bağlı eşit haklar sahip olarak bin yıldan beri yaşadığımız ve Vatan saydığımız topraklarda ecdadımıza sahip çıkmak en doğal hakkımızdır. Diye konuştu.