Türkiye, Irak’ın inşası için 5 milyar dolar kredi verecek

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Irak’ın yeniden inşası için ‘yerli patronlara’ yönelik 5 milyar dolar kredi açacaklarını duyurdu.

Irak’ın yeniden inşası için patronlara 5 milyar dolar kredi verileceğini açıklayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart seçimlerinin ardından ilk ziyaretini de Irak’a gerçekleştireceğini duyurdu.

Irak’ta geçtiğimiz ekim ayında göreve başlayan yeni hükumete ilişkin konuşan Çavuşoğlu, ülkenin yeniden inşa sürecinde daha fazla yer alacaklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Kapsayıcı bir hükümet ve ülkenin yeniden inşası şu anda en öncelikli konu. Türkiye olarak Irak’a en büyük taahhütte biz bulunduk. 5 milyar dolar kredi vereceğiz. Bu, 5 milyar dolarlık krediden iş adamlarımız istifade edecek. Irak’ta üstlenecekleri proje için yapacakları yatırım ve ticaretimiz için bu parayı kullandıracağız. Irak’ın yeniden inşası için bu işleri koordine etmeye başladık. Önümüzdeki günlerde Irak’ta hem Bağdat’a hem de Erbil’e bir ziyarette bulunacağım. Cumhurbaşkanımızın seçimlerden sonra Irak’a yapacağı ziyaretin de hazırlıklarını yapmış olacağız. Irak’ın başka sorunları da var. Halen terör tehdidi mevcut. Bu konuda da uluslararası toplumla bir araya gelip sorunların çözümü için uğraşıyoruz.”