Türkiye’deki Türkmenler yarın oy verecek

Türkiye’de yaşayan Türkmenler, Irak seçimleri için yarın sandık başına gidecek.

Irak Türkmenleri Derneği Başkanı Mehmet Tütüncü ve Türkmeneli Araştırma ve Düşünce Merkezi Başkanı Cüneyt Mengü, Iraklı Türkmenlere seçimlere katılma çağrısında bulundu.

Irak Türkmenleri Derneği Başkanı Mehmet Tütüncü, Irak genel seçimlerinde Iraklı Türkmenleri oy kullanmaya çağırarak, “Bu seçim, Türkmenler için çok farklı anlamlar taşıyor çünkü bu, Türkmenler için aynı zamanda bir varlık mücadelesidir, sadece seçim değildir.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkmeneli Araştırma ve Düşünce Merkezi Başkanı Cüneyt Mengü ise, “Türkiye’deki Iraklı Türkmenlerin hepsinin, hedeflediğimiz milletvekili sayısına ulaşabilmek için sandığa gitmesi gerekiyor. İstediğimiz sayıda milletvekili çıkarabilirsek Irak’ta iyi bir yerimiz ve Irak siyasi denkleminde ağırlığımız olacak.” diye kaydetti.

Mengü, Ankara’da ve İstanbul’da seçim komisyonları bulunduğunu, Eskişehir ve Bursa gibi illerde de Türkmen derneklerinin seçmenleri sandık başına gitmeleri için çeşitli yollarla bilgilendirdiklerini belirtti.

Seçmenlere kolaylık sağlamak için bu vakıf ve derneklerin büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden Mengü, sandık açılacak illere ulaşım için seçmenlere otobüs sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Irak’ta gerçekleşecek genel seçimler için Türkiye’deki Irak vatandaşları 10-11 Mayıs tarihlerinde sandık başına gidecek. Seçmenler, Iraklı olduklarını tespit eden bir belge veya kimlikle saat 08.00’den 18.00’e kadar oy kullanabilecek.

Türkiye’de oy kullanımı için İstanbul, Ankara, Yalova, Sakarya, Çorum ve Mersin olmak üzere 6 ilde ve 16 merkezde sandık kurulacak. Bilindiği üzere Türkiye genelinde yaklaşık 45 bin Iraklı Türkmen seçmen bulunuyor.