Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Güneyden Türkmen bölgeleri ve Kerkük Ziyaret

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney dün bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Bağdat’ta yola çıkarak, Amirli, Tuzhurmatu, Dakuk ve Kerkük’ü ziyarete ederek bir dizi temaslarda bulundu. Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan tarafından Kerkük’te karşılanana Güney, daha sonra Kerkük Valisi Rakan El-Cuburi ile bir araya geldi. Ayrıca Büyükelçi Güney ve Turan, ITC’nin Kerkük’teki merkezinde gerçekleşen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Kerkük’ün Türkiye için önemine işaret eden Güney, “Kerkük’ün tarihsel anlamda bir Türkmen kenti olduğu herkesin malumudur ve burada Iraklı Türkler dediğimiz soydaşlarımız var. Türkiye Cumhuriyeti olarak Irak’taki ve buradaki soydaşlarımız Türkmenlere yardım eli uzatmaya devam edeceğiz. Dedi.

Irak’ın toprak bütünlüğü ve siyasi birliği içinde istikrarlı bir Kerkük’ten yana olduklarını kaydeden Güney, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bunu ısrarla vurguladıklarını dile getirdi. ITC Başkanı Turan da Büyükelçi Güney’in Kerkük ve ITC’yi ziyaret etmesinin kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi. Büyükelçi Güney’in Türkmenlerin yoğunlukta yaşadıkları bölgeleri ziyaret etmesi ve yaşadıkları zor şartları yerinde görmelerini önemle karşıladıklarını aktaran Turan, Türkmen bölgelerinin kalkınma projelerine ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Ziyaretinden memnuniyetini dile getirerek, Türkiye her zaman Irak’ın yanında olacak ve işbirlikleri devam edecektir. diyerek sözlerini noktaladı.