Türkmeneli Dergileri 11. Uluslararası Dergi Fuarına katıldı

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı-TİKA’nın desteğiyle Türkiye Dergiler Birliği tarafından 8-12 Haziran 2022 tarihi arasında İstanbul Sirkeci garında düzenlenen “11. Uluslararası Dergi Fuarı” na Türkiye’nin 81 Vilayetinden ve 30 Ülkeden 450 dergi, yazar ve yayınevleri katıldı.

Türkmeneli Vakfının desteğiyle katılımı “Türkmeneli –Irak” standında Türkmen dergileri yer aldı. Kerkük’ten Mavi Dergi, Erbil’de TABA Çocuk Dergisi başta olmak üzere çok sayıda Türkmeneli, Türkmen Yazarı, Kardaşlık, Kerkük, Muharip, Fener, Canbala vd. dergileri ve Osmanlı’dan günümüze Irak’ta yayınlanan tüm dergilerin kapakları sergide sergilendi.

Fuarın açılışı Türkiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan tarafından yapıldı.

Türkiye Dergiler Birliği tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Dergi fuarında; Türk dünyasından Azerbaycan, Irak-Türkmeneli, Bulgaristan, İran, Makedonya, Kırım, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Çuvaşistan, Tataristan, Doğu Türkistan, KKTC ve Başkurdistan katılırken Arap Ülkelerinden ise, Filistin, Mısır ve Dubayı ‘dan da dergiler katıldı.

Fuarın kapanış töreninde Türkiye Kültür ve Turizm eski Bakanı Nabi Avcı ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen fuarı ziyaret ederek, Türkmeneli dergiler standıyla yakından ilgilendiler.