Türkmeneli Dernekler Federasyonu ve Avrupa Türkmenleri Platformu Ortak Bildirisi

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 akşamında başlayan ve 16 Temmuz 2016 sabahı püskürtülen darbe girişimini Türkmen Sivil Kuruluşlar başkanları, yönetimi ve üyeleri olarak şiddetle kınıyoruz.

Türk Milletinin çelik yüreği ve iradesinin önünde demokrasinin dışında hiçbir gücün başarı elde edemeyeceğini bir kez daha necip Türk milleti dünyaya göstermiş oldu.

Türk Milletinin iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi binasına yapılan hain saldırıyı da ayrıca kınıyoruz. Belki Türkiye Büyük Millet Meclisi binasının taşına tuğlasına zarar verebilirler ancak Türk insanının gönülden bağlı olduğu hür iradesine, vatanına, bayrağına, ülküsüne asla ve asla zarar veremeyecekleri gibi tam tersine ulvi değerlerine daha da kenetlenmelerine vesile olmuştur.

Bizler Irak Türkmen sivil kuruluşları temsilcileri olarak dün olduğu gibi bu günde demokrasiye inandığımızı ve darbelerle milletin iradesine ipotek konulmasına şiddetle karşı olduğumuzu beyan ederken bölge halkları da Türkiye’deki olaylardan ders çıkarmalarını ümit ediyoruz.

Allah Türkiyeyi ve Türk Milletini Korusun

Sündüs Abbas                                                                                    Dr. Aydın Beyatlı

Avrupa Türkmenleri Platformu Başkanı                       Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı