Türkmeneli Dernekler Federasyonundan Basın Bildirisi

Basın Bildirisi

Dün akşam 30.05.2019 da Kerkük’ün önemli Türkmen yerleşimlerinde, art arda 7 patlama gerçekleştirilerek Ramazan ayında, bir kez daha Türkmen halkı sindirilmeye ve yok edilmeye çalışılmıştır. Şehrin güvenlik zafiyetinden yararlanan terör örgütleri, bu kutsal geceyi kan gölüne çevirerek Türkmen halkının huzuruna bir kez daha gölge düşürmüştür.

Mevcut durum şunu göstermektedir ki güvenlikten sorumlu birimler terörle mücadele konusunda yeterli çalışmayı yapmamaktadır. Bu alçak saldırıdan yararlanan Kürt milletvekilleri ise durumu peşmergenin şehre geri dönmesi için fırsata dönüştürme çabası içindedirler. Tüm bu pazarlıklar dönerken maddi ve manevi kaybı yine Türkmenler göğüslemektedir.

Bu gece yaşanan olayların da ışığında terörün bütün şekillerini, hangi düşüncede olursa olsun şiddetle kınadığımızı belirtirken Irak Hükümetini, Kerkük Valisini ve asayişten sorumlu kurumları şehrin ve halkın güvenliği ile huzurunu tesis edebilmeleri adına acilen kalıcı çözümler üretmeleri konusunda göreve davet ediyoruz. Bu acı olaylar faili meçhul olarak kapatılmamalı, bu alçaklığı gerçekleştirenler adalet önünde cezalandırılmalıdır.

Dünya kamuoyuna, Türkmeneli’de, Türkmen halkına yapılan sistematik saldırıları görmezden gelmemeleri konusunda insanlık çağrısında bulunmaktayız. Söz konusu Müslümanlar ve Türkler olduğu zaman dünyanın bu aldırmazlığı en yakın zamanda bırakmasını temenni ediyoruz.

Biz Türkmenler, yıllardır süregelen varlık mücadelemize devam edeceğiz. Hiçbir saldırı ve pusunun bizi bu yolda yıldırmayacağını bir kez daha kuvvetle vurgularız.

Mübarek Ramazan ayında, bu elim saldırıda şehit düşen Türkmen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine sabır ve yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Bir kez daha Türkmen milletinin başı sağ olsun!

 

Kemal Beyatlı

Türkmeneli Dernekler Federasyonu

Yönetim Kurulu Başkanı

31 Mayıs 2019