[TYB] Türk Dünyasının Şairleri 30 Yıl Sonra Bursa ve Konya’da buluştu

TYB-Mahmut Erdemir/Bursa Milletvekili Osman Mesten’in de katılarak şiir okuduğu  Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni; 30 yıl aradan sonra ilk başladığı yerde, ilk şölene katılan şairlerin davet edilmesiyle 13-15 Ekim 2022 tarihleri arasında Bursa’da yapıldı. 30 yıl önce olduğu gibi 16 Ekim 2022 günü  de Konya’da devam etti.

Türkiye Yazarlar Birliği’nin önemli faaliyetlerinden biri olan ve 30 yıldır kesintisiz sürdürdüğü ‘Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni’nde Türk Dünyasının şairleri bir kez daha Bursa ve Konya’da buluştu.

İki yılda bir farklı ülkede organize edilen, bu sene de  Bursa Büyükşehir Belediyesi ve  Selçuklu Belediyesinin ev sahipliğinde 15. gerçekleşen şiir şölenin 1992 yılında Bursa’da yapılışının hatırasına, 30 yıl önceki şölende de bulunan şairlerin de katılmasıyla  13-15 Ekim 2022 tarihleri arasında Bursa’da yine bir araya geldiler.

TİKA’nın desteklediği; Bursalıların ve şiir severlerin büyük ilgi gösterdikleri programının  birinci günü; ilk şölene katılanların fotoğraflarının yer aldığı sergi açılışı ile başladı.

Haberin devamı için tıklayınız https://www.tyb.org.tr/turk-dunyasinin-sairleri-30-yil-sonra-bursa-ve-konyada-bulustu-57388h.htm