Yönünü Kaybeden Pusula.

Yönünü kaybeden pusula

Yazan: Dr. Qazangi ‘ nin terk edilişi

Irak Türkmen Cephesi ‘ nin yönetici organı üyesi

Ve yönetim organının üyesi

Enb ‘ de yayınlanan pusula programının sunucusu Muhammed El Sayed Mohsen, Irak Türkmenlerini iki kısım halinde (Türkmen Türkiye-İran) kategorize etmeye çalıştı ve Türkmen Türkiye ‘ nin Türk devletine bağlı gerçek bağlantısına odaklanma peşinde (R ‘ ye göre) Geçtiğimiz günlerde Türk Irak Büyükelçisi ‘ nin (Ali Reda Vonai) Kerkük şehrine yaptığı ziyarette, Türk İstiklal Marşı sırasında asker selamı verdi.
Mr. bey Mohsen, Irak ‘ taki Türkmen milliyetçiliğine ve Türkiye ‘ nin komşusuna karşı defin nefretini ifade eden zehirini, Türkiye ‘ nin toprakları ısırma peşinde olduğunu vurgulayarak İran hattından çok daha büyük olduğunu belirtti. Gelecek planlarında ve kanıtlarında (onun görüşüne göre) Kuzey Irak ‘ ta on bir Türk askeri üssü bulunuyor.
Önce onurlu okuyucuya cenahın cehaletini göstermeliyim Mohsen ‘ in Irak Türkmenleri ve kültür mirası Mezopotamya topraklarında (1000) yıldan beri uzatılan ve Kerkük Büyükelçisi ‘ nin Kerkük ‘ ü ziyareti sırasında çalınan Irak Türkmen ‘ in milli marşı idi. İstiklal marşı, ve Sn. Mohsen, komşu Türkiye ve Osmanlı dönemi tarihiyle ilgili gerçekleri atmaya niyetlenmemiş, tarihten ne kadar cahil olduğunu ve Türkiye ‘ nin 2003 yılından beri Irak için ne kadar insani yardım yapıldığına dair hiçbir fikrinin olmadığını gösteren bir başka şey daha. Bugüne kadar.
Savunucusu Sayın ‘ a vermek istiyoruz. Mohsen Irak Türkmenlerinin Anadolu Ovasını yerleşmeden çok önce Mezopotamya topraklarına yerleştikleri tarih dersi, gerçekleri ve Tarihin çarpıtma arayışının bir karmaşa olduğunu anlamak için iyi anlaması gereken bir ders tüm amaçsız içeriklerden dolayı boş programında sunulmaya çalışıyor.